Tannlegeskrekk

Skånsom og smertefri tannbehandling.

Er du redd for å gå til tannlegen?

Da er du ikke alene. Ca 5 % av Norges befolkning lider av tannlegeskrekk. Vi på vår klinikk yter vårt beste for at tannbehandlingen skal bli så skånsom og smertefri som mulig.

Kontakt Tannkontoret for mer informasjon om våre tjenester.

Årsaker til tannlegeskrekk

Det er mange årsaker og mange typer tannlegeskrekk. Som oftest er det flere årsaker som til sammen gjør at en person blir så engstelig.

De fleste har hatt en eller flere ubehagelige opplevelser hos tannlegen som barn, og nesten alltid kombinert med at de har opplevd tannlegen som en sint, uvennlig og autoritær person.

En annen vanlig årsak er at andre har fortalt om grufulle opplevelser hos tannlegen. Et typisk eksempel er at en lokal skoletannlege får et rykte som gjør at mange utvikler tannlegeskrekk selv om de aldri selv har hatt spesielt ubehagelige opplevelser hos denne tannlegen. En begynnende angst for tannbehandling forverres når du unngår å gå til tannlegen, spesielt om du merker at tannsettet forfaller.

Det viktigste for en pasient med angst for tannbehandling, er å etablere et åpent og tillitsfullt forhold til en tannlege. Dette kan du oppnå hos en hvilken som helst tannlege, men da er det viktig å være åpen og ærlig mot tannlegen og fortelle ham hvordan du føler det. Som pasient har du krav på å bli tatt hensyn til, også på det følelsesmessige plan, og du bør ha innflytelse på hva som skal gjøres og hvor fort behandlingen skrider frem.

Du betaler for tiden som går med til behandlingen, og da er det naturlig at du også skal være med og avgjøre hvor fort tingene skal skje. Dette bør du avtale med tannlegen før behandlingen starter. Få gjerne hjelp av en god venn eller annen person som står deg nær når du skal ta kontakt med en ny tannlege.