Hva du kan forvente før, under og etter kirurgisk trekking av visdomstenner?

Visdomstenner

Problemer i forbindelse med visdomstenner er et vanlig tannproblem som mange mennesker opplever. Disse tennene kan forårsake smerte og ubehag når de bryter frem. Trekking av visdomstenner er en vanlig prosedyre som mange tannleger utfører. Hvis du vurderer å fjerne visdomstannen din, er det viktig å vite hva du kan forvente.

Prisen for å fjerne visdomstannen kan variere avhengig av stedet du besøker og kompleksiteten av behandlingen. På Tannkontoret har vi veiledende priser for å fjerne visdomstenner. Det er viktig å huske at prisen kan påvirkes av ditt spesifikke tilfelle og behandlingsregime. Du finner vår prisliste her.

Tannkontoret tilbyr  trekking av visdomstenner bare hvis det er en indikasjon for det. Tidligere trakk man stort sett visdomstenner uansett, men nå vil tannlegen først undersøke tannen og vurdere om det er nødvendig å trekke den. Det er også viktig å være klar over at trekking av visdomstenner ikke er en risikofri prosedyre, og du bør vite hva som skal skje før, under og etter trekkingen.

Visdomstenner kan være smertefulle og ubehagelige, men på Tannkontoret kan du være trygg på at du får profesjonell hjelp til å håndtere problemet. Kontakt oss gjerne for å avtale en konsultasjon eller for å få mer informasjon om priser og behandling.

FØR TREKKING

Før trekkingen vil tannlegen din gi deg en informasjonsskriv som beskriver mulige risikoer og komplikasjoner, og du vil ha muligheten til å stille spørsmål og diskutere priser, inkludert visdomstann pris.

Tannlegen din vil også ta røntgenbilder av tennene dine før det blir lagt en behandlingsplan. Prisen for å fjerne visdomstenner vil avhenge av teknikken som benyttes. På dette stadiet vil du få informasjon om tannen kan fjernes uten kirurgi eller om det krever kirurgisk inngrep. Hvis visdomstannen må fjernes kirurgisk, har du krav på å få noe igjen via direkte oppgjør med Helfo. Tannlegen din vil informere deg om prisen for behandlingen.

Det er viktig å huske at fjerning av visdomstenner er en vanlig tannlegeprosedyre, men det er ikke en risikofri prosedyre. Derfor er det viktig at du følger tannlegens råd og instruksjoner både før og etter trekkingen av visdomstannen. Hvis du har spørsmål eller bekymringer om fjerning av visdomstenner, bør du ta kontakt med oss på 69115080 eller post@tannkontoret.no

UNDERVEIS

Under selve prosedyren bruker tannlegen lokalbedøvelse for å minimere ubehaget for pasienten. Selv om du kan føle bevegelser og trykk, er dette normalt og ikke smertefullt.

Dersom det er nødvendig med kirurgisk fjerning av visdomstenner, vil tannlegen og tannhelsesekretæren sørge for en steril oppdekking for å unngå infeksjoner i etterkant. Tannlegen skjærer litt i tannkjøttet og borer bort litt kjeveben for å få tilgang til tannen, før den blir trukket ut. Etter trekking vil tannlegen jevne skarpe benkanter, skrape ut rester av betennelse og skylle grundig med sterilt saltvann.

Til slutt syr tannlegen og legger inn et innlegg som skal forebygge infeksjon i etterkant.
Etter prosedyren vil du få en kompress å bite på i omtrent 20 minutter, og flere kompresser med hjem.

ETTER TREKKING

Etter kirurgisk fjerning av visdomstann er det viktig å følge noen tiltak for å sikre en rask og effektiv tilheling. Etter at visdomstannen er trukket ut, vil tannlegen din gi deg en pose med alt du trenger, inkludert ispose, informasjonsskriv, antibakterielt skyllemiddel og kompress til å bite på.

Det kan ta noen dager før symptomene avtar, og det er normalt å oppleve litt blødning de første dagene.

For å unngå unødvendige smerter, bør du unngå å tygge direkte mot såret, unngå varm mat/drikke den første dagen, ikke bruke sugerør, unngå røyking de første dagene og unngå tung fysisk aktivitet de første tre dagene.

For å kontrollere blødning bør du unngå å skylle og berøre såret og bite på kompress i 20 minutter.

Hevelse er ikke unormalt, og du kan redusere/forebygge hevelse ved å legge en ispose mot ansiktet over operasjonsområdet. Unngå å legge isposen direkte mot huden for å unngå frostskader. Smerter kan lindres med smertestillende som foreskrevet.
Det er viktig å unngå å pusse såret de første dagene etter operasjonen og skylle forsiktig med den medfølgende flasken i maks 5 dager. Hevelse og smerte skal gradvis avta fra tredje dag. Hvis du opplever tiltagende smerter etter dag tre eller har andre spørsmål, bør du kontakte Tannkontoret for en konsultasjonstime.

Vi gir grundig informasjon og sender med et informasjonsskriv til alle våre pasienter som har fjernet en visdomstann kirurgisk.

Trenger du tannlege?

Ønsker du flere gode råd om tannhelse?

Abonner på vårt nyhetsbrev, vi lover å ikke spamme deg med unødvendige e-poster


Ønsker du å lese mer?

Under finner du våre siste artikler.

Må jeg ta OPG (panorama-røntgenbilde) hos tannlegen?

Må jeg ta OPG (panorama-røntgenbilde) hos tannlegen?

Noen ganger får vi på Tannkontoret spørsmål om hvorfor vi ikke tar panoramarøntgenbilde (OPG) på årlige undersøkelser eller på nye pasienter. Panoramarøntgenbilde er et stort bilde som avbilder kjever, kjeveledd, bihuler og tenner. Du står oppreist i en maskin mens...

Er det trygt å kjøpe tannbleking på nett?

Er det trygt å kjøpe tannbleking på nett?

Hvis du har vurdert å bleke tennene dine, er det viktig å kjenne til regelverket satt av Mattilsynet. Ifølge de nyeste forskriftene kan “tannbleking” som inneholder 0,1–6 % virkestoff bare selges til tannleger, og bør bare utføres av en tannlege. Pasienter under 18 år...