Tannlegeskrekk – Vi bryr oss!

Tannkontoret i Sarpsborg hjelper deg med tannlegeskrekken

Tannkontoret i Sarpsborg har stor respekt for pasienter med tannlegeskrekk. Derfor tilbyr vi en individuelt tilpasset behandlingsplan som formes i samråd med hver enkelt pasient. Før oppstart av behandling starter vi alltid med en god samtale for å forsøke å avdekke årsaken til tannlegeskrekken. På denne måten blir du også bedre kjent med tannlegen, behandlingen og lokalene. Ta kontakt i dag for
bestilling av tannlegetime, så lover vi å ta deg imot deg med vennlighet og respekt.

Vi bryr oss

På Tannkontoret i Sarpsborg har vi har ukentlig pasienter med tannlegeskrekk. Ofte oppleves det som en redsel eller skam for å åpne munnen siden tannlegeskrekken har gått ut over tannhelsen. Vi på Tannkontoret mener at ingen skal skamme seg over egen tannhelse,
og derfor møter vi alle pasienter med respekt og verdighet. Som pasient hos oss vil du aldri oppleve å få en belærende pekefinger!
Vi vil ditt eget beste og lytter til dine behov. Gjennom god dialog opplever vi at de aller fleste pasienter blir kvitt tannlegeskrekken.

På Tannkontoret setter vi av nok tid slik at vi unngår stress under behandling. Om du er engstelig er det kjempefint å gi beskjed om det når du bestiller time. Da kan vi ta ekstra hensyn til deg. Gi oss gjerne et vink uansett om du er litt redd eller veldig redd.

Du kan også bestille en time hvor vi kun snakker om behandlingen, uten at du trenger å sette deg i tannlegestolen.
Gi beskjed om dette når du bestiller time.

Hva man er redd for hos tannlegen kan variere. Ofte er angsten knyttet opp mot boring, sprøyter eller lyden av instrumentene.
Generelt er man ofte redd for å bli utsatt for smerte i en situasjon hvor man opplever liten grad av kontroll. Den vanligste årsaken for utvikling av tannlegeskrekk er negative erfaringer hos tannlegen i barneårene. Slike erfaringer har som regel to ting til felles: smerte og en følelse av manglende kontroll i situasjonen. For andre er tannlegeskrekken en del av en generell angstlidelse.

Hva kan gjøres?

En gradvis tilvenning til behandling hvor du opplever kontroll i situasjonen, kan være en effektiv metode for å behandle tannlegeskrekken. På denne måten vil du oppleve kontroll og mestring og etter hvert bli i stand til å gjennomføre vanlig tannbehandling.

Fortell tannlegen din dersom det er noe spesielt du ikke liker eller om det er noe som hjelper deg. Noen liker for eksempel at tannlegen informerer om alle steg, mens andre ikke vil vite noe om det som blir gjort. For noen kan det også være aktuelt at behandlingen utføres med beroligende medisiner. Tannkontoret i Sarpsborg vil også sørge for å gjøre selve behandlingen så behagelig og forutsigbar som mulig. Er du ekstremt redd finnes det hjelp å få hos det som kalles TOO.

Hver helseregion har opprettet spesialiserte team som behandler pasienter med odontofobi. Teamene består av psykolog og tannlege. Behandlingsmålet for teamene er å behandle angst slik at pasienten blir i stand til å mestre tannbehandling hos vanlig tannlege.