Kan begynnende hull i tennene stoppes?

Hull i tennene

Begynnende hull i tennene er et vanlig problem som mange av oss kan oppleve i løpet av livet. Heldigvis er det noen enkle trinn du kan følge for å stoppe et begynnende hull i tannen og unngå at du må bestille akutt time.

Børst tennene regelmessig

Det beste du kan gjøre for å unngå at begynnende hull i tennene utvikler seg er å børste tennene regelmessig. Børst tennene minst to ganger om dagen med en tannkrem som inneholder fluor. Fluor hjelper til med å beskytte tennene mot karies.

Bruk tanntråd eller annet hjelpemiddel for å gjøre det rent mellom tennene

Tanntråd kan hjelpe deg med å fjerne matrester og bakterier som er vanskelig å nå med en tannbørste. Bruk tanntråd minst en gang om dagen, helst før du pusser tennene om kvelden. Dette vil bidra til å fjerne matrester og bakterier mellom tennene og forhindre at hull utvikler seg i disse områdene.

Unngå sukkerholdige drikker og matvarer

Sukkerholdige drikker og matvarer er en stor bidragsyter til hull og utvikling av begynnende hull i tennene. Prøv å begrense inntaket av sukkerholdige drikker og matvarer og erstatte dem med sunnere alternativer.

Besøk tannlegen regelmessig

Regelmessige besøk hos tannlegen er viktig for å oppdage og behandle begynnende hull i tennene før de blir verre. Tannlegen vil undersøke tennene dine og utføre eventuelle nødvendige tiltak for å hindre utvikling av karies og hull.

Vurder å bruke fluorskyllemiddel

Fluorskyll eller fluortabletter kan hjelpe til med å beskytte tennene mot utvikling av hull. Snakk med tannlegen din om du bør bruke ekstra fluor og hvilken type som passer best for deg.

Husk at det er viktig å ta tak i begynnende hull i tennene så tidlig som mulig for å unngå at det utvikler seg til et større problem. Ved å følge disse enkle trinnene kan du bidra til å holde tennene dine sunne og unngå fremtidige problemer.

Trenger du akutt tannbehandling? Vår tannlegevakt har erfarne tannleger som kan hjelpe deg når du trenger det mest.

Trenger du tannlege?

Ønsker du flere gode råd om tannhelse?

Abonner på vårt nyhetsbrev, vi lover å ikke spamme deg med unødvendige e-poster


Ønsker du å lese mer?

Under finner du våre siste artikler.

Råd og tiltak mot syreskader på tennene

Råd og tiltak mot syreskader på tennene

Unngå syreskader, beskytt tennene dine Syreskader på tennene er et vanlig tannproblem. Det skjer når sure matvarer eller sure drikker kommer i kontakt med tennene. Det kan svekke tannen og føre til ulike problemer. For å unngå disse skadene, er det fint å vite hva som...

Tannlegeskrekk – Vi hjelper deg med tannlegeskrekken!

Tannlegeskrekk – Vi hjelper deg med tannlegeskrekken!

Tannlegeskrekk – Vi bryr oss! Tannkontoret i Sarpsborg hjelper deg med tannlegeskrekken Tannkontoret i Sarpsborg har stor respekt for pasienter med tannlegeskrekk. Derfor tilbyr vi en individuelt tilpasset behandlingsplan som formes i samråd med hver enkelt pasient....

Hva koster en akutt tannlegetime i Sarpsborg? 

Hva koster en akutt tannlegetime i Sarpsborg? 

Når det haster med tannlegetime, kan mange kvie seg fordi man ikke vet hva det vil komme til å koste. På Tannkontoret i Sarpsborg tilbyr vi rask og profesjonell hjelp, samtidig som vi forsøker å sikre at du får riktig og nødvendig behandling. Hva er en akutt...