Begynnende hull i tennene er et vanlig problem som mange av oss kan oppleve i løpet av livet. Heldigvis er det noen enkle trinn du kan følge for å stoppe et begynnende hull i tannen og unngå at du må bestille akutt time. 

Børst tennene regelmessig

Det beste du kan gjøre for å unngå at begynnende hull i tennene utvikler seg er å børste tennene regelmessig. Børst tennene minst to ganger om dagen med en tannkrem som inneholder fluor. Fluor hjelper til med å beskytte tennene mot karies.

Bruk tanntråd eller annet hjelpemiddel for å gjøre det rent mellom tennene

Tanntråd kan hjelpe deg med å fjerne matrester og bakterier som er vanskelig å nå med en tannbørste. Bruk tanntråd minst en gang om dagen, helst før du pusser tennene om kvelden. Dette vil bidra til å fjerne matrester og bakterier mellom tennene og forhindre at hull utvikler seg i disse områdene. 

Unngå sukkerholdige drikker og matvarer

Sukkerholdige drikker og matvarer er en stor bidragsyter til hull og utvikling av begynnende hull i tennene. Prøv å begrense inntaket av sukkerholdige drikker og matvarer og erstatte dem med sunnere alternativer.

Besøk tannlegen regelmessig

Regelmessige besøk hos tannlegen er viktig for å oppdage og behandle begynnende hull i tennene før de blir verre. Tannlegen vil undersøke tennene dine og utføre eventuelle nødvendige tiltak for å hindre utvikling av karies og hull.

Vurder å bruke fluorskyllemiddel

Fluorskyll eller fluortabletter kan hjelpe til med å beskytte tennene mot utvikling av hull. Snakk med tannlegen din om du bør bruke ekstra fluor og hvilken type som passer best for deg.

Husk at det er viktig å ta tak i begynnende hull i tennene så tidlig som mulig for å unngå at det utvikler seg til et større problem. Ved å følge disse enkle trinnene kan du bidra til å holde tennene dine sunne og unngå fremtidige problemer. 

Trenger du akutt tannbehandling? Vår tannlegevakt har erfarne tannleger som kan hjelpe deg når du trenger det mest