Tannsjekk

Den årlige tannsjekken omfatter:

  • Klinisk undersøkelse
  • Røntgenbilder
  • Grundig rens inkludert airflow behandling
  • Fjerning av tannstein
  • Puss og polering

Når kan jeg spise etter tannbehandling?

Under kan du se en video som viser hva du kan forvente på en tannsjekk hos Tannkontoret.

Spørsmål og svar

Vi har besvart de mest vanlige spørsmålene vi får fra kunder.

Årlig tannsjekk

Tannkontoret er en lokal tannklinikk i Sarpsborg sentrum som baserer seg på hundrevis av trofaste og fornøyde pasienter i nærmiljøet som kommer igjen og igjen for den årlige tannsjekken.Vi på Tannkontoret brenner for å forebygge tannsykdommer og sørge for god tannhelse på lang sikt for pasientene våre. En regelmessig tannsjekk og god dialog er det viktigste leddet i dette arbeidet. Ta kontakt i dag for bestilling av tannlegetime.

Den årlige kontrollen omfatter:

  • Klinisk undersøkelse
  • Røntgenbilder
  • Grundig rens inkludert airflow behandling
  • Fjerning av tannstein
  • Puss og polering

Årlig tannsjekk

Tannkontoret er en lokal tannklinikk i Sarpsborg sentrum som baserer seg på hundrevis av trofaste og fornøyde pasienter i nærmiljøet som kommer igjen og igjen for den årlige tannsjekken.

Vi på Tannkontoret brenner for å forebygge tannsykdommer og sørge for god tannhelse på lang sikt for pasientene våre. En regelmessig tannsjekk og god dialog er det viktigste leddet i dette arbeidet. Ta kontakt i dag for bestilling av tannlegetime.

Klinisk tannlegeundersøkelse

Ved en tannsjekk vil tannlegen eller tannpleier foreta en grundig kontroll av tenner og tannkjøtt. Dette inkluderer undersøkelse av tungen, munnhulens slimhinner, kjeveledd og tyggemuskler. På denne måten vil tannlegen kunne kartlegge hvilket behandlingsbehov du har, slik at det kan lages en behandlingsplan om nødvendig. En klinisk tannlegeundersøkelse er likevel ikke nok til å avdekke alle typer sykdom i munnhulen.

Røntgenbilder

Tannlegen på Tannkontoret vurderer behovet for å ta røntgenbilder i forbindelse med tannsjekken. Røntgenbilder brukes for å se etter sykdommer i de deler av tennene som ikke er synlige i munnen. I tillegg kan de avdekke sykdom i kjevene. I tillegg kan røntgenbilder tatt over flere år sammenlignes. Slik kan tannlegen vurdere hvorvidt en tilstand (for eksempel et begynnende hull) har utviklet seg eller ikke.

Panoramarøntgen (OPG) er en type oversiktsbilde som kan benyttes der behandlingsbehovet er særlig stort. Da blir det tatt et røntgenbilde av hele kjeven din i et og samme bilde, inkludert bihuler og kjeveledd.

Tannsteinsfjerning, puss og polèring

Tannlegen har mulighet til å fjerne overfladiske misfarginger ved å pusse og polere tennene. Det brukes da vanligvis en spesiell pussepasta med ekstra slipemiddel. På Tannkontoret er alltid Airflow gratis ved rens, det er en saltblåsing for å fjerne misfargingene. Det er også normalt at man samtidig fjerner tannsten, ettersom misfarging også setter seg her.