Hva gjør jeg hvis jeg slår ut en tann?

Tannkontoret akutt

Ta kontakt med oss umiddelbart hvis du har slått ut en tann!

Ved alle typer akutte tannskader bør du snarest mulig oppsøke en tannklinikk for akutt tannlegetime.

Dersom hele tannen er slått ut skal du forsøke å sette den på plass og skynde seg til tannlegeklinikken. Er den synlig møkkete, kan du skylle tannen i vann i maks 10 sekunder (ikke mer) og deretter sette den på plass.

Om man ikke får satt tannen på plass, er det aller best å holde den under tungen sin på vei til tannlegen. Hvis det ikke er mulig, oppbevar tannen i melk eller fysiologisk saltvann.

Aldri oppbevar tannen i vanlig vann, det kan skade roten til tanna.

Hos barn og unge kan tannen fungere som midlertidig plassholder og opprettholde høyden på kjevekammen, slik at forholdene for en senere permanent tannerstatning (tannimplantat) optimaliseres.

Dersom en melketann har falt ut skal du ikke sette den på plass igjen, det kan skade den permanente tannen som kommer senere. Det er likevel viktig å oppsøke tannlege for akutt tannlegetime.

Trenger du akutt tannlegetime etter en tanntraume? Ikke nøl med å kontakte oss! På Tannkontoret prioriterer vi akutte tilfeller og sørger for å finne plass til deg så raskt som mulig.

På Tannkontoret belaster vi aldri ekstra kostnader for akutt timer eller kveldstimer

Ring oss på 69115980

Trenger du tannlege?

Ønsker du flere gode råd om tannhelse?

Abonner på vårt nyhetsbrev, vi lover å ikke spamme deg med unødvendige e-poster


Ønsker du å lese mer?

Under finner du våre siste artikler.

Råd og tiltak mot syreskader på tennene

Råd og tiltak mot syreskader på tennene

Unngå syreskader, beskytt tennene dine Syreskader på tennene er et vanlig tannproblem. Det skjer når sure matvarer eller sure drikker kommer i kontakt med tennene. Det kan svekke tannen og føre til ulike problemer. For å unngå disse skadene, er det fint å vite hva som...

Tannlegeskrekk – Vi hjelper deg med tannlegeskrekken!

Tannlegeskrekk – Vi hjelper deg med tannlegeskrekken!

Tannlegeskrekk – Vi bryr oss! Tannkontoret i Sarpsborg hjelper deg med tannlegeskrekken Tannkontoret i Sarpsborg har stor respekt for pasienter med tannlegeskrekk. Derfor tilbyr vi en individuelt tilpasset behandlingsplan som formes i samråd med hver enkelt pasient....

Hva koster en akutt tannlegetime i Sarpsborg? 

Hva koster en akutt tannlegetime i Sarpsborg? 

Når det haster med tannlegetime, kan mange kvie seg fordi man ikke vet hva det vil komme til å koste. På Tannkontoret i Sarpsborg tilbyr vi rask og profesjonell hjelp, samtidig som vi forsøker å sikre at du får riktig og nødvendig behandling. Hva er en akutt...