Hva gjør jeg hvis jeg slår ut en tann?

Tannkontoret akutt

Ta kontakt med oss umiddelbart hvis du har slått ut en tann!

Ved alle typer akutte tannskader bør du snarest mulig oppsøke en tannklinikk for akutt tannlegetime.

Dersom hele tannen er slått ut skal du forsøke å sette den på plass og skynde seg til tannlegeklinikken. Er den synlig møkkete, kan du skylle tannen i vann i maks 10 sekunder (ikke mer) og deretter sette den på plass.

Om man ikke får satt tannen på plass, er det aller best å holde den under tungen sin på vei til tannlegen. Hvis det ikke er mulig, oppbevar tannen i melk eller fysiologisk saltvann.

Aldri oppbevar tannen i vanlig vann, det kan skade roten til tanna.

Hos barn og unge kan tannen fungere som midlertidig plassholder og opprettholde høyden på kjevekammen, slik at forholdene for en senere permanent tannerstatning (tannimplantat) optimaliseres.

Dersom en melketann har falt ut skal du ikke sette den på plass igjen, det kan skade den permanente tannen som kommer senere. Det er likevel viktig å oppsøke tannlege for akutt tannlegetime.

Trenger du akutt tannlegetime etter en tanntraume? Ikke nøl med å kontakte oss! På Tannkontoret prioriterer vi akutte tilfeller og sørger for å finne plass til deg så raskt som mulig.

På Tannkontoret belaster vi aldri ekstra kostnader for akutt timer eller kveldstimer

Ring oss på 69115980

Trenger du tannlege?

Ønsker du flere gode råd om tannhelse?

Abonner på vårt nyhetsbrev, vi lover å ikke spamme deg med unødvendige e-poster


Ønsker du å lese mer?

Under finner du våre siste artikler.

Hvordan kan syreskader unngås blant ungdom?

Hvordan kan syreskader unngås blant ungdom?

Det du trenger å vite: Tannhelsetjenestens kompetansesenter Rogaland utførte to forskningsstudier av ungdommers kunnskaper om syreskader. Den viste at de unge har god kunnskap om hull i tennene, men dårlig kunnskap om syreskader.  Hva er syreskader på tennene? Når...

Må jeg ta OPG (panorama-røntgenbilde) hos tannlegen?

Må jeg ta OPG (panorama-røntgenbilde) hos tannlegen?

Noen ganger får vi på Tannkontoret spørsmål om hvorfor vi ikke tar panoramarøntgenbilde (OPG) på årlige undersøkelser eller på nye pasienter. Panoramarøntgenbilde er et stort bilde som avbilder kjever, kjeveledd, bihuler og tenner. Du står oppreist i en maskin mens...