Fasett tannlege sarpsborg

Skallfasett

Hvorfor skallfasett?

  • Endre fasong på tenner
  • Reparere en skadet tann
  • Mer skånsom behandling enn porselenskrone

Møt oss på Tannkontoret

Spørsmål og svar

Vi har besvart de mest vanlige spørsmålene vi får fra kunder.

Skallfasett kan brukes til å endre tenners fasong eller farge

En fasett er et tynt skall av porselen som limes fast på tannens ytterflate. Fasetter kan brukes for å endre tenners fasong eller farge, eller for å reparere en skadet tann (for eksempel dersom det er slått av et hjørne). De kan også brukes for å redusere eller lukke mellomrom mellom fortennene.

Hvorfor fasett?

  • Endre fasong på tenner
  • Reparere en skadet tann
  • Mer skånsom behandling enn porselenskrone

Skallfasett kan brukes til å endre tenners fasong eller farge

En skallfasett er et tynt skall av porselen som limes fast på tannens ytterflate. Skallfasetter kan brukes for å endre tenners fasong eller farge, eller for å reparere en skadet tann (for eksempel dersom det er slått av et hjørne). De kan også brukes for å redusere eller lukke mellomrom mellom fortennene.

Skallfasett brukes til a endre fasong eller farge pa tennene - tannkontoret tannlege i sarpsborg

En skallfasett dekker kun deler av tannen

I motsetning til en porselenskrone som dekker hele tannen, dekker en skallfasett kun en del av tannen. Skallfasetten krever med andre ord mindre nedsliping av tannen i forhold til om man lager en krone. Å lage en skallfasett er derfor en mer skånsom behandling, og risikoen for uheldige bivirkninger som kan medføre tannsmerter, reduseres.

Skallfasett pris

Å fremstille en skallfasett er tidkrevende og teknisk vanskelig, både for tannlegen og tannteknikeren. Behandling med skallfasetter er derfor dyrere enn for eksempel vanlige fyllinger. Man kan derfor be om et skriftlig kostnadsoverslag i forkant av behandlingen.