Hva gjør jeg om jeg trenger tannlege-behandling på ferie? 

HVA GJØR JEG OM JEG TRENGER TANNLEGEBEHANDLING PÅ FERIE

Sommeren er her, og Østfold tiltrekker seg feriegjester fra fjern og nær. Mens du nyter den vakre naturen og alle aktivitetene regionen har å tilby, er det viktig å være forberedt på uforutsette hendelser som kan oppstå, inkludert tannproblemer. Hva gjør du hvis du plutselig trenger tannlegebehandling i Østfold når du er på ferie? Det finnes mange grunner til at man trenger hjelp av en tannlege på ferie.

Akutt tannbehandling på ferie:
Våre retningslinjer for å hjelpe deg når du trenger en akutt tannlege

Når det kommer til akutt tannlegebehandling, er det viktig å følge bestemte retningslinjer for å sikre optimal behandling og unngå komplikasjoner. Hos oss på Tannkontoret tar vi dette ansvarlig og profesjonelt.

Antibiotika og resistensutvikling

Som en hovedregel skriver vi vanligvis ikke ut antibiotika over telefon. Dette skyldes risikoen for resistensutvikling og viktigheten av å gi riktig behandling. Vi ønsker å vurdere situasjonen grundig og se pasienten før vi eventuelt foreskriver antibiotika. I de aller fleste tilfeller vil behandlingen være effektiv uten behov for antibiotika.

Smertestillende medisiner

Vi gir ikke resepter på sterke smertestillende medisiner over telefon. Vi vil først møte deg personlig, undersøke problemet og gjøre en grundig vurdering før vi eventuelt skriver ut resepter. Hensikten er å sikre riktig diagnose og behandlingsplan for å håndtere smerten på best mulig måte.

Bruk av paracetamol og Ibux

Hvis du opplever smerte og har en avtale hos oss, anbefaler vi at du tar 1000 mg paracetamol kombinert med 400 mg Ibux som en «cocktail» for å lindre smerten inntil du kommer til timen din. Dette er et råd som kan bidra til å redusere ubehaget midlertidig. Dette gjelder selvsagt kun dersom du tåler Ibux og paracet

Få journalen din med deg til din faste tannlege

Vi er klar over betydningen av kontinuitet i tannbehandlingen din. Derfor sørger vi for at du får en utskrift av journalen din etter behandlingen på Tannkontoret. Dette gjør det enkelt for deg å følges opp av din faste tannlege når du kommer hjem. Vi samarbeider gjerne med din faste tannlege for å sikre at du får den nødvendige oppfølgingen og videre behandling etter ferien.

Ingen ekstra gebyr for akutt time

Vi forstår at tannproblemer kan oppstå når som helst og uten forvarsel. Derfor ønsker vi å gjøre det så enkelt som mulig for deg å få hjelp når du trenger det som mest. På Tannkontoret tar vi ikke ekstra gebyr for akutte timer, selv ikke i fellesferien. Din komfort og tannhelse er vår prioritet.

Enkel og praktisk bestilling av time

For å gjøre det enda enklere for deg å planlegge tannbehandlingen din, tilbyr vi forskjellige måter å bestille time på. Du kan kontakte oss direkte på telefonnummeret 69115980 eller sende en e-post til post@tannkontoret.no. Hvis du foretrekker å gjøre det digitalt, kan du besøke vår nettside her og booke timen din i ro og fred. Vi vil ta imot deg med åpne armer og sikre at du får den behandlingen du trenger, når du trenger den.

Akutt Tannbehandling – Når trenger du hjelp? Og hva bør du tenke på før du kommer til timen?

Tannlege sarpsborg glass skylle

Akutt tannbehandling – Når trenger du hjelp? Og hva bør du tenke på før du kommer til timen?

Hevelse

En vanlig årsak til akutt tannbehandling er hevelse. Hvis du opplever hevelse i munnen, er det viktig å få hjelp så raskt som mulig for å unngå spredning av infeksjonen. Hos Tannkontoret står vi klare til å hjelpe deg med akutt tannbehandling hvis du opplever hevelse.

Tannpine

Tannpine kan også føre til behov for akutt tannbehandling. Tannpine kan være svært smertefullt, og det er viktig å få hjelp så raskt som mulig. Vi oppfordrer deg til å ringe 69115980 for å bestille en akutt tannlegetime hvis du opplever tannpine.

Løs tannkrone eller bro

En annen årsak til akutt tannbehandling kan være en løs tannkrone eller bro. Tannkroner og tannbroer, vanligvis laget av porselen, brukes til å erstatte tenner. Hvis du mister en krone eller bro, bør du kontakte tannlegen din så snart som mulig for hjelp. Ta med den gamle kronen eller broen til tannlegen hvis den har falt ut – vi vil forsøke å sette den på plass igjen hvis det er mulig.

Skader

Skader på tennene bør vurderes av en tannlege så snart som mulig. Det er viktig å få riktig diagnose og lage en behandlingsplan for oppfølging. Tidlig behandlingsstart er avgjørende for et godt resultat. De fleste tilfeller av tannskader gir rett på noe Helfo-refusjon, men sørg for at skaden ikke er for gammel for å få refusjon. Har du slått ut tannen din i sin helhet, må du være obs på følgende viktige punkter: Slått ut tann! Hva gjør jeg?

Knekt tann

Hvis du har knekt en tann, ta med tannbiten du har mistet. Ofte er det mulig å lime tannbiten på igjen for et naturlig og fint resultat.

Akutt ising

Ising i tennene kan ha mange årsaker, som tannemaljeskader eller eksponert tannhals. Det kan være smertefullt, og det er viktig å finne årsaken og få riktig behandling. Våre tannleger kan hjelpe deg med å identifisere årsaken til isingen og foreslå passende behandling. I mellomtiden kan du forsøke å legge en fluortablett som en «snus» på tannen som iser.

Mistet fylling

Hvis du mister en tannfylling, er det viktig å kontakte tannlegen din så snart som mulig. Vi kan sette opp en time raskt og gi deg nødvendig behandling for å unngå ytterligere problemer. Mistet fylling kan være et tegn på underliggende problemer som hull eller en sprekk i tannen.

Problemer med visdomstenner

Problemer med visdomstenner kan oppstå og kreve akutt tannbehandling. Les våre bloggartikler om visdomstenner for mer informasjon om dette emnet.

Blødning

Blødning etter tannuttrekking kan være vanlig, men hvis blødningen fortsetter eller er kraftig, bør du kontakte en akutt tannlegevakt som Tannkontoret. Tannlegen vil gi råd om hvordan du kan stoppe blødningen og eventuelt gi behandling for å forhindre komplikasjoner.

Knekt protese

Hvis du har mistet eller knekt protesen din, er det viktig å ta med den skadde protesen og bestille en time så tidlig som mulig for å få hjelp samme dag.

Smerter fra tannkjøttet

Smerter fra tannkjøttet kan være forårsaket av perikoronitt, en betennelse som oppstår når bakterier samler seg under en delvis utvokst visdomstann. Tannlegen kan gi behandling for å fjerne bakteriene og utrydde infeksjonen eller i noen tilfeller fjerne den delvis utvokste tannen. Vær oppmerksom på at infeksjonen må behandles i tillegg til smertelindring.

Noe sitter fast mellom tennene

Hvis noe sitter fast mellom tennene, kan du prøve å løsne det forsiktig med en tannstikker eller tanntråd. Hvis dette ikke fungerer, bør du kontakte en akutt tannlegevakt for å få hjelp. Det kan være en løs fylling eller annet problem med tennene som forårsaker problemet.

Har du hatt en ulykke og trenger akutt tannlege i Østfold?

Akutt tannlegetime i sarpsborg

I tilfelle du har skadet en eller flere tenner på grunn av en ulykke, er det mulig at du kan få dekket en betydelig del av kostnadene for tannbehandling. Uansett om du har pådratt deg en tannskade som følge av slag eller støt mot munnen etter for eksempel et fall, en sykkelulykke, et hardt slag i ansiktet eller på annen måte, kan det være økonomiske forskjeller avhengig av om skaden skjedde i arbeidstiden eller i fritiden.

Ifølge informasjon fra HELFO, dekker stønadsberettiget behandling kostnadene for å gjenopprette tannhelsen til tilstanden den var før ulykken inntraff. Det er viktig å merke seg at tidligere skader eller defekter som ikke har noen sammenheng med ulykken, ikke er stønadsberettiget i henhold til denne bestemmelsen.

Dersom skaden har skjedd i fritiden, gjelder følgende retningslinjer fra HELFO: Stønad gis kun for behandling av tannskader som har vesentlig betydning for både funksjon og estetikk. Det kan gis en engangsytelse som stønad når behandlingen er påbegynt innen ett år etter ulykken. Det er derfor viktig å oppsøke tannlege så raskt som mulig etter at skaden har skjedd, for å få vurdert om du er berettiget til slik stønad.

Hvis tannskaden derimot har skjedd i arbeidstiden, er det viktig å dokumentere skaden og oppsøke tannlegen umiddelbart. Skaden må også dokumenteres og godkjennes av NAV. Når NAV har fattet et vedtak, dekkes kostnadene til behandling av skaden uten de begrensningene som gjelder dersom skaden skjedde i fritiden.

Det er imidlertid viktig å merke seg at selv om HELFO dekker en del av kostnadene, må du uansett betale en egenandel.

Hva med reiseforsikringen? Dekker den tannskaden min?

Hvis du har forsikring, for eksempel reiseforsikring som dekker tannbehandling utenfor hjemmet, kan det være mulig å få dekket en del av kostnadene gjennom forsikringen din. Det finnes også andre typer forsikringer som har kommet til de siste årene og kan være relevante for å dekke tannlegeutgifter.

Det er viktig å undersøke hvilke muligheter du har for å få dekket egenandeler gjennom forsikringen din, enten det er reiseforsikring eller andre typer forsikringer.

Sommeråpent for akutt tannbehandling

På Tannkontoret vet vi hvor viktig det er å kunne tilby akutt tannlegetime når behovet oppstår, spesielt når man er på ferie. Derfor holder vi åpent hele sommeren, fra kl. 08.00 til 16.00. Uansett om du er en fast pasient eller en feriegjest, er du velkommen til å kontakte oss hvis du opplever akutte tannproblemer. Vi ønsker å sikre at du får den nødvendige behandlingen uten unødvendige forsinkelser eller komplikasjoner.

Ring oss på 69115980 eller bestill time ved å trykke her.

Trenger du tannlege?

Ønsker du flere gode råd om tannhelse?

Abonner på vårt nyhetsbrev, vi lover å ikke spamme deg med unødvendige e-poster


Ønsker du å lese mer?

Under finner du våre siste artikler.

Råd og tiltak mot syreskader på tennene

Råd og tiltak mot syreskader på tennene

Unngå syreskader, beskytt tennene dine Syreskader på tennene er et vanlig tannproblem. Det skjer når sure matvarer eller sure drikker kommer i kontakt med tennene. Det kan svekke tannen og føre til ulike problemer. For å unngå disse skadene, er det fint å vite hva som...

Tannlegeskrekk – Vi hjelper deg med tannlegeskrekken!

Tannlegeskrekk – Vi hjelper deg med tannlegeskrekken!

Tannlegeskrekk – Vi bryr oss! Tannkontoret i Sarpsborg hjelper deg med tannlegeskrekken Tannkontoret i Sarpsborg har stor respekt for pasienter med tannlegeskrekk. Derfor tilbyr vi en individuelt tilpasset behandlingsplan som formes i samråd med hver enkelt pasient....

Hva koster en akutt tannlegetime i Sarpsborg? 

Hva koster en akutt tannlegetime i Sarpsborg? 

Når det haster med tannlegetime, kan mange kvie seg fordi man ikke vet hva det vil komme til å koste. På Tannkontoret i Sarpsborg tilbyr vi rask og profesjonell hjelp, samtidig som vi forsøker å sikre at du får riktig og nødvendig behandling. Hva er en akutt...